Sturla.jpg

Sturla (16) droppet allmennfag - sikret jobb og god lønn om to år

(fra VG) Sturla Hinberg Olsen (16) styrer den tolv tonn tunge beltegraveren med større presisjon enn dataspillet på gutterommet. Det beste er at det blir jobben hans om et par år.
(Foto: Henning Olsen, Hedmark Fylkeskommune)

Les hele artikkelen på vg.no ved å klikke på bildet.

Stilling ledig forside

Ledig stilling i Stavanger

Vi har en ledig stilling som opplæringskonsulent i Stavanger.

Søknadsfrist: 10. oktober!

Interessert? Les hele stillingsannonsen ved å klikke på bildet eller overskriften.

Yrkes-NM2014-Trondheim-logo

Yrkes NM 2014

Yrkes-NM + Opplæringsdagan arrangeres i dagene 28. - 30. oktober i Trondheim Spektrum. Det arrangeres yrkeskonkurranser (NM) i ca. 30 yrkesfag, med bortimot 350 deltakere. Konkurransene pågår over tre dager og det er aktiviteter hele tiden. OKAB stiller med 30 deltakere som skal konkurrere i å bli Norgesmester som anleggsmaskinfører!

Klikk på bildet for å lese programmet.

YrkesNM

Se film fra Yrkes NM

Klikk på bildet og se film vi har fått laget i forbindelse med Yrkes NM. Spennende for store og små anleggsmaskinførere!

Yrkes NM 2014 er i Trondheim 28. - 30.oktober! Les mer på worldskills.no

 

MEF-skolen forside.jpg

Kurs

Behov for å oppdatere kursbevis eller ønsker du å øke din kunnskap om noe? Klikk på bildet og se oversikt over alle kursene MEF/OKAB tilbyr det neste halve året.

frontpage-OKAB Brosjyre

Se vår brosjyre på nett her!

Vi har laget en ny brosjyre og ved å trykke på bildet kan du se igjennom den på nett!

Fjell_og_bergverksfaget.jpg

Film om Anleggs- og Bergfagsbransjen!

Anleggs- og bergfagene er en bransje med mange ulike arbeidsområder. Her kan du se en film som viser mange av våre fagområder som det er mulig å ta fagbrev i.

Lærlingens hverdag

Bilde_2.png

Enten du vurderer å bli lærling, allerede er lærling, har barn som er lærling eller er en bedrift som vurderer å ta inn en lærling, er det interessant å lese mer om hva lærlinger gjør i en vanlig hverdag. Finn også ut mer om lærlingens rettigheter, plikter og muligheter.

Les mer

Har du bestemt deg?

Bilde_1.png

Har du bestemt deg for hva du skal blir når du blir "stor"? Hvorfor ikke bli lærling? Les mer om lærlingen og finn ut om dette er noe for deg.

Les mer

Nyheter

30/09

Fagdag i Oppdal

Sentralt, Sør-Trøndelag

OKAB Sør-Trøndelag var på tur sammen med elever fra VG1 i Gauldal, Meldal og Oppdal, for å rekruttere til anleggsbransjen.29/09

Bedre yrkesfag i enkle grep

Yrkesfagene har nå politikernes oppmerksomhet. Dette må utnyttes til å få gjennomført et nødvendig løft både i skolene og lærebedriftene. 

Les flere nyheter

26/09

Rekrutteringsuka 2014

Sentralt, Møre- og Romsdal

OKAB Møre og Romsdal arrangerte tradisjonen tro rekrutteringsuke i uke 36 og 38. Til sammen var det om lag 250 elver fra Vg 1 bygg- og anleggsteknikk og TIP fra hele fylket som deltok på rekrutterings uka.

26/09

Ledig stilling i OKAB Sør-Rogaland

Sentralt, Sør-Rogaland

Til vårt opplæringskontor i Stavanger søker vi en opplæringskonsulent i 100% stilling. Opplæringskonsulenten har ansvar for å tegne nye lærekontrakter, følge opp lærlinger og lærebedrifter innen anleggs- og bergfagene.

qrcode lærlingportal.png
Klikk på bildet for å komme til lærlingportalen og føre din opplæringsbok. Lærlingportalen er en elektronisk opplæringsbok for lærlinger gjennom OKAB og kan ikke benyttes av andre. Det er nå laget en mobiltilpasset versjon av portalen som kan brukes på alle mobiler/nettbrett. Scann QR-koden (bildet til venstre her) på din telefon for å logge på. Du kan eventuelt skrive direkte inn på adresselinjen: mobil.okab.no