Sturla.jpg

Sturla (16) droppet allmennfag - sikret jobb og god lønn om to år

(fra VG) Sturla Hinberg Olsen (16) styrer den tolv tonn tunge beltegraveren med større presisjon enn dataspillet på gutterommet. Det beste er at det blir jobben hans om et par år.
(Foto: Henning Olsen, Hedmark Fylkeskommune)

Les hele artikkelen på vg.no ved å klikke på bildet.

Yrkes-NM2014-Trondheim-logo

Yrkes NM 2014

Yrkes-NM + Opplæringsdagan arrangeres i dagene 28. - 30. oktober i Trondheim Spektrum. Det arrangeres yrkeskonkurranser (NM) i ca. 30 yrkesfag, med bortimot 350 deltakere. Konkurransene pågår over tre dager og det er aktiviteter hele tiden. OKAB stiller med 30 deltakere som skal konkurrere i å bli Norgesmester som anleggsmaskinfører!

Klikk på bildet for å lese programmet.

YrkesNM

Se film fra Yrkes NM

Klikk på bildet og se film vi har fått laget i forbindelse med Yrkes NM. Spennende for store og små anleggsmaskinførere!

Yrkes NM 2014 er i Trondheim 28. - 30.oktober! Les mer på worldskills.no

 

MEF-skolen forside.jpg

Kurs

Behov for å oppdatere kursbevis eller ønsker du å øke din kunnskap om noe? Klikk på bildet og se oversikt over alle kursene MEF/OKAB tilbyr det neste halve året.

frontpage-OKAB Brosjyre

Se vår brosjyre på nett her!

Vi har laget en ny brosjyre og ved å trykke på bildet kan du se igjennom den på nett!

Fjell_og_bergverksfaget.jpg

Film om Anleggs- og Bergfagsbransjen!

Anleggs- og bergfagene er en bransje med mange ulike arbeidsområder. Her kan du se en film som viser mange av våre fagområder som det er mulig å ta fagbrev i.

Lærlingens hverdag

Bilde_2.png

Enten du vurderer å bli lærling, allerede er lærling, har barn som er lærling eller er en bedrift som vurderer å ta inn en lærling, er det interessant å lese mer om hva lærlinger gjør i en vanlig hverdag. Finn også ut mer om lærlingens rettigheter, plikter og muligheter.

Les mer

Har du bestemt deg?

Bilde_1.png

Har du bestemt deg for hva du skal blir når du blir "stor"? Hvorfor ikke bli lærling? Les mer om lærlingen og finn ut om dette er noe for deg.

Les mer

Nyheter

30/10

Norgesmesteren kåret

Sondre Lien (til høyre) fra Aust-Agder ble norgesmester i anleggsmaskinførefaget under Yrkes-NM i Trondheim.

29/10

NM-konkurransen tetner til

Sentralt, Hele landet

Knut Anders By lot seg ikke stoppe av regn og dårlig sikt. Han sikret seg førsteplassen i dagens hjullasterkokurranse, 13 sekunder foran nummer to.

Les flere nyheter

28/10

Kjempedag under Yrkes NM i Trondheim

Sentralt, Hele landet

Utenfor Trondheim Spektrum, hvor Yrkes NM og Opplæringsdagan i disse dager arrangeres, har et stort følge på 55 personer idag vært å finne i lett regn blant anleggsmaskiner.  I dag er det blitt konkurrert i gravemaskinkjøring, som en av tre øvelser i Yrkes NM for anleggsmaskinførerfaget. Det er også kjørt en tilleggskonkurranse, hvor det kåres en vinner dag for dag.

26/10

Ledig stilling som Opplæringskonsulent

Hordaland og Nord-Rogaland

   Endre  

 
 
qrcode lærlingportal.png
Klikk på bildet for å komme til lærlingportalen og føre din opplæringsbok. Lærlingportalen er en elektronisk opplæringsbok for lærlinger gjennom OKAB og kan ikke benyttes av andre. Det er nå laget en mobiltilpasset versjon av portalen som kan brukes på alle mobiler/nettbrett. Scann QR-koden (bildet til venstre her) på din telefon for å logge på. Du kan eventuelt skrive direkte inn på adresselinjen: mobil.okab.no