Sturla.jpg

Sturla (16) droppet allmennfag - sikret jobb og god lønn om to år

(fra VG) Sturla Hinberg Olsen (16) styrer den tolv tonn tunge beltegraveren med større presisjon enn dataspillet på gutterommet. Det beste er at det blir jobben hans om et par år.
(Foto: Henning Olsen, Hedmark Fylkeskommune)

Les hele artikkelen på vg.no ved å klikke på bildet.

YrkesNM

Se film fra Yrkes NM

Klikk på bildet og se film vi har fått laget i forbindelse med Yrkes NM. Spennende for store og små anleggsmaskinførere!

Les mer om Yrkes-NM på www.worldskills.no

 

MEF-skolen forside.jpg

Kurs

Behov for å oppdatere kursbevis eller ønsker du å øke din kunnskap om noe? Klikk på bildet og se oversikt over alle kursene MEF/OKAB tilbyr det neste halve året.

frontpage-OKAB Brosjyre

Se vår brosjyre på nett her!

Vi har laget en ny brosjyre og ved å trykke på bildet kan du se igjennom den på nett!

Fjell_og_bergverksfaget.jpg

Film om Anleggs- og Bergfagsbransjen!

Anleggs- og bergfagene er en bransje med mange ulike arbeidsområder. Her kan du se en film som viser mange av våre fagområder som det er mulig å ta fagbrev i.

Lærlingens hverdag

Bilde_2.png

Enten du vurderer å bli lærling, allerede er lærling, har barn som er lærling eller er en bedrift som vurderer å ta inn en lærling, er det interessant å lese mer om hva lærlinger gjør i en vanlig hverdag. Finn også ut mer om lærlingens rettigheter, plikter og muligheter.

Les mer

Har du bestemt deg?

Bilde_1.png

Har du bestemt deg for hva du skal blir når du blir "stor"? Hvorfor ikke bli lærling? Les mer om lærlingen og finn ut om dette er noe for deg.

Les mer

Nyheter

15/12

Eksamensforberedende kurs for anleggsfag

Har noen i din bedrift tenkt å ta fagbrev i anleggsfagene i 2015? Da er det lurt å ta dette kurset for å få en teoretisk opplæring først.

27/11

Yrkesmesse i Rissa

Sentralt, Sør-Trøndelag

Elever fra 10. Klasser i Rissa besøkte onsdag standen til OKAB.

Les flere nyheter

19/11

– Dette er anleggets farligste utstyr

Rekkverk, SJA og andre sikkerhetstiltak er vel og bra. Men den kanskje største faren på anlegget ligger i maskinførernes lommer.

10/11

Sikkerhetsbelte kan hindre dødsulykker

Mange alvorlige ulykker med mobilt arbeidsutstyr som for eksempel trucker, hjullastere, dumpere, traktorer kunne vært unngått hvis føreren hadde benyttet sikkerhetsbelte.

qrcode lærlingportal.png
Klikk på bildet for å komme til lærlingportalen og føre din opplæringsbok. Lærlingportalen er en elektronisk opplæringsbok for lærlinger gjennom OKAB og kan ikke benyttes av andre. Det er nå laget en mobiltilpasset versjon av portalen som kan brukes på alle mobiler/nettbrett. Scann QR-koden (bildet til venstre her) på din telefon for å logge på. Du kan eventuelt skrive direkte inn på adresselinjen: mobil.okab.no