Hogstmaskin skog

Vil jobbe i skogen!

Erlend Kvalvaag (18) er fast bestemt på å jobbe i skogen, selv om han måtte flytte fra Vestlandet til Solør for å få fullført VG 2 Skogbruk. En del av jobben som skogsoperatør er å ta vare på maskiner og utstyr, og her viser Erlend ansvar ved å fylle olje på motoren på lassbæreren før han starter dagens jobb. Les mer ved å klikke på bildet eller overskriften.

YrkesNM

Se film fra Yrkes NM

Klikk på bildet og se film vi har fått laget i forbindelse med Yrkes NM. Spennende for store og små anleggsmaskinførere!

Les mer om Yrkes-NM på www.worldskills.no

 

MEF-skolen forside.jpg

Kurs

Behov for å oppdatere kursbevis eller ønsker du å øke din kunnskap om noe? Klikk på bildet og se oversikt over alle kursene MEF/OKAB tilbyr det neste halve året.

frontpage-OKAB Brosjyre

Se vår brosjyre på nett her!

Vi har laget en ny brosjyre og ved å trykke på bildet kan du se igjennom den på nett!

Fjell_og_bergverksfaget.jpg

Film om Anleggs- og Bergfagsbransjen!

Anleggs- og bergfagene er en bransje med mange ulike arbeidsområder. Her kan du se en film som viser mange av våre fagområder som det er mulig å ta fagbrev i.

Lærlingens hverdag

Bilde_2.png

Enten du vurderer å bli lærling, allerede er lærling, har barn som er lærling eller er en bedrift som vurderer å ta inn en lærling, er det interessant å lese mer om hva lærlinger gjør i en vanlig hverdag. Finn også ut mer om lærlingens rettigheter, plikter og muligheter.

Les mer

Har du bestemt deg?

Bilde_1.png

Har du bestemt deg for hva du skal blir når du blir "stor"? Hvorfor ikke bli lærling? Les mer om lærlingen og finn ut om dette er noe for deg.

Les mer

Nyheter

26/02

Kurs i komprimering

Møre- og Romsdal

OKAB MR arrangerte torsdag 12 februar kurs i komprimering for lærlinger, som fant sted på Vestnes.

26/02

Enorm interesse for anleggsteknikk!

Sentralt, Hedmark og Oppland

"Stor søkerpågang, motiverte elever, lite frafall og samarbeidsvillige bedrifter som åpner dørene for lærlinger."

Les flere nyheter

18/02

Lærlingene som fullførte

Opplæringskonsulent Lars Egil Vaarum har hatt et leserinnlegg på trykk i Avisa Sør-Trøndelag om viktigheten av fagutdanning.

05/02

Traktor-norgesmester og anleggslærling

Det hele begynte med en leketraktor i fødselsgave. Et par år senere tilbrakte han dagene i et sykkelsete inne i traktoren som faren kjørte hjemme på gården. At Torbjørn Andvik (19) skulle bli norgesmester i traktorkjøring lå liksom i kortene.

qrcode lærlingportal.png
Klikk på bildet for å komme til lærlingportalen og føre din opplæringsbok. Lærlingportalen er en elektronisk opplæringsbok for lærlinger gjennom OKAB og kan ikke benyttes av andre. Det er nå laget en mobiltilpasset versjon av portalen som kan brukes på alle mobiler/nettbrett. Scann QR-koden (bildet til venstre her) på din telefon for å logge på. Du kan eventuelt skrive direkte inn på adresselinjen: mobil.okab.no